Mados Injekcijoje - trys nugalėtojai

Praėjusį penktadienį Vilnių pradžiugino dar vienas originalus mados renginys - Mados Injekcija. Šiame renginyje kolekcijas pristato jauni, niekam anksčiau nematyti dizaineriai, o nugalėtojams suteikiama galimybė dalyvauti kitoje Mados Infekcijoje.

Šiemet durys į kitų metų „Mados infekciją“ atsivėrė trims „Injekcijos“ konkurso nugalėtojams - lietuvaitėms Ievai Daugirdaitei, pristačiusiai kolekciją "Archetipas", duetui TRIBE (Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė) su kolekcija „Woodsy“ („Miškinis“) bei estui Hans Hendrik Vallimäe, kuris pademonstravo kolekciją „H1N1“ (Horny 1 Nympho 1).

Renginiui šarmo bei originalumo suteikė ir neįprasta jo vieta - daugiausiai tik riedlentininkams pastaruoju metu geriausiai žinomame "Kablyje", kur modeliams teko žingsniuoti tarp rampų, o kai kurių kolekcijų modeliai jas išnaudojo ir karstymuisi.

Pasibaigus jaunųjų dizainerių kolekcijų pristatymui komisijos nariai (dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Egidijus Sidaras ir menotyrininkė Nijolė Adamonytė) labai daug diskutavo rinkdami nugalėtojus. "Buvo tikrai sunku sutarti dėl to, kam šįkart atverti „Mados infekcijos“ podiumą. Juk būsimas reginys turi būti ne tik talentinga mados apraiška, bet ir įdomus žiūrovui. Štai Ieva Daugirdaitė „Injekcijos“ finale dalyvavo jau antrą kartą, tačiau pernai tarp nugalėtojų nepateko. Šiemet mes pamatėme, kaip kūrybine prasme ji užaugo – tai ir padėjo apsispręsti. Dizaineris iš Estijos Hans Hendrik Vallimäe nugalėtojų sąraše atsirado už savo drąsą. „Tribe“ kolekcija padarė įspūdį savo spalvomis“, – sako festivalio „Mados infekcija“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Ieva Daugirdaite. Mados Infekcijos nuotrauka

Tribe (Marina Zuravliova ir Donata Maldonyte). Mados Infekcijos nuotrauka

Tribe (Marina Zuravliova ir Donata Maldonyte). Mados Infekcijos nuotrauka

Hans Hendrik Vallimae. Mados Infekcijos nuotrauka

Daugiau nuotraukų galite rasti mūsų FB puslapyje

Pasidalinkite savo vertinimais, kuri kolekcija jums labiausiai patiko.

Dar prieš renginį dovanojome pakvietimus Margaritai, Justei ir Kamilei. Jeigu jos skaito, būtų smagu išgirsti ir jų įspūdžius.

2011 Gruodžio 12
Bookmark and Share
2 komentarai Komentuoti
Eivina, 2011 12 12, 21:12

Dar vienas geras straipsnis : )

nataexport, 2011 12 13, 17:34

oi super,kaip gerai parasyta:) dziaugu skaityti:)