Vyno etiketo taisyklės

Šį kartą norėtume su jumis pasidalinti keletu smagių naudingų etiketo taisyklių, kaip gerti vyną. Švenčių įkarštyje, tikimės, labai pravers, o mokytis, sužinoti naujų dalykų, pasikartoti senuosius visuomet smagu ir naudinga.

1. Raudonas, baltas ir putojantis vynas į taures pripilamas skirtingu kiekiu: raudonojo turi būti 1/3 taurės, baltojo - 1/2, o putojančio - 3/4 taurės.

2. Baigiant pilti vyną, tiesiog lengvai pasukite butelį, jog vynas nenulašėtų nuo kaklelio.

3. Susidaužiant taurėmis, būtina žiūrėti vienas kitam į akis. Kitaip, pagal pracūzų posakį, jus septynerius metus lydės nesėkmė meilėje. Susidaužti taurėmis turite su kiekvienu prie stalo esančiu svečiu, nesukryžiuojant su kitais rankomis.

4. Visuomet laikykite vyno taurę už kojelės, tuomet niekada nepadarysite klaidos bei nesušildysite vyno. Sakoma, jog raudonojo vyno taurė gali būti laikoma už taurės, tačiau vyno specialistai pataria ir šį gerti laikant už kojelės, jog būtų galima matyti raudonojo vyno spalvą, skaidrumą, taip pat išvengti pirštų atspaudų ant taurės.

5. Ant stalo jūsų vyno taurė turi stovėti dešinėje jūsų vandens taurės ar stiklinės.

6. Jeigu esate viduryje pokalbio, gurkšnojant mandagiai turite žvilgtelti į savo vyno taurę, o ne į pašnekovą tuo metu.

7. Šeimininko pareiga yra stebėti, jog visų svečių taurės visuomet būtų pripildytos, niekada neliktų tuščios.

Galiausiai tiesiog pamirškite visus šiuos patarimus ir mėgaukitės vakariene :)

p.s.: dažnai iškylanti problema - lūpų atspaudai ant taurės bei taip nunykusi spalva nuo mūsų lūpų. Išvengti to galima nežymiai palaižius taurės kraštelį prieš gurkštelint. Paprasta! Lai tai išlieka mūsų maža paslaptis :)

(Gemma Correll piešiniai)

2011 Gruodžio 28
Bookmark and Share
5 komentarai Komentuoti
InguteZem, 2011 12 29, 12:18

Aš kiek žinau, labai nemandagu taures "pildyti" tol, kol jos nėra visiškai tuščios ir prieš "pildant" būtinai reikia gauti geriančiojo sutikimą "papildymui" ;P

aleks_elena, 2011 12 31, 14:50

Lūpų antspaudai? O gal atspaudai? Na, jei lūpos yra ĮRANKIS, tada antspaudas :) http://dz.lki.lt/get/1583/ http://dz.lki.lt/get/7487/

nataexport, 2012 01 01, 11:42

Galiausiai tiesiog pamirškite visus šiuos patarimus ir mėgaukitės vakariene :) labai teisingai pasakita

christy3, 2012 01 09, 18:56

naudinga!

Eidvilytė, 2012 01 14, 14:21

neblogi patarimai gal ir reikia taip daryti;)