Darja ir jos modelino kūriniai

Tarpmergaičių.lt bendruomenėje gausu auksarankių, neįtikėtinai originalius bei dailius daiktus gaminančių merginų. Tuo didžiuojamės ir kviečiame susipažinti šį kartą su Darja.

Papasakoki apie save. Kokių svajų turi?

Esu iš Vilniaus. Baigiau dailės mokyklą, tad moku ir mėgstu piešti ir tapyti visais įmanomais būdais. Šiuo metu užsiimu savarankiška piešimo praktika. Juk tobulėjimui nėra ribų. Domiuosi gražiais filmais ir gera muzika. Kaupiu muzikos ir video klipų archyvą. Pati darau klipus stop motion būdu. Mokausisi groti gitara ir ukulėle. Svajoju apie kalbančią papūgą.

Kaip pradėjai kurti? Kaip atrodo tavo kūrybos procesas?

Kurti savo rankom pradėjau prieš daug metų: šešerių siūdavau sukneles Barbėms iš medžiagos gabalėlių ir mainydavau jas į saldainius ir kitas gerybes. Papuošalus pradėjau kurti prieš dvejus metus: pamačiau internete gražius auskarus ir užsinorėjau sau tokių, bet pirkti panašių Lietuvoj nebuvo, tad suradau aprašymą, kaip juos pasidaryti, ir ėmiausi reikalo. Taip “susipažinau” su polimeriniu moliu. Mano kūrybos procesas atrodo labai netvarkingai: turiu labai didelį stalą, bet ant jo niekas netelpa, nes stengiuosi nieko neišmesti, juk medžiagos gabalėlį ar karoliuką iš senų karolių galiu panaudoti ateity kuriant kitą papuošalą.

Ką tau reiškia "rankų darbo"?

Mano manymu rankų darbas - tai kažkas padarytas rankomis nuo A iki Ž.Rankų darbas unikalus: kiekvienas daiktas turi gabalėlį auksarankės sielos, tad kitas žmogus negalės padaryti tokio paties darbelio net rir labai norėdamas. Daug Lietuvoje kol kas daug žmonių mano, kad nėra prasmės pirkti rankų darbo papuošalą, ir tikisi, jog tokį gali pasidaryti patys. Tiems norėčiau priminti, kad žmonės užsiimantys papuošalų kūryba dažniausiai žaliavas perkasi urmu, tad jei sugalvojat padaryti vieną papuošalą savarankiškai dažniausiai jums tai kainuos tiek pat ar net brangiau nei nusipirkti tiesiai iš kūrėjo. Pirmas darbas taip pat gali gautis “blynas”, tad jūsų brangus laikas ir žaliavos nueis veltui :)

Esu dėkinga tarpmergaičių.lt už galimybę parduoti savo papuošalus. Mane taip pat galite rasti Vilniaus blusturgyje, o mano papuošalus Vilniaus butikuose. Gaminu ir pagal užsakymus bei esu atvira bendradarbiavimo pasiūlymams. Apie mane ir mano kūrinius galite skaityti mano tinklalapyje.

Darja jums sukūrė vaizdingą ir detalią pamokėlę, kaip pasigaminti vasarišką kaklo papuošalą. Pabandykim.

Jums reikės:

  • Polimerinio molio: balto (FIMO SOFT № 0), skaidraus (FIMO EFFECT № 014), raudono (FIMO SOFT № 24)
  • Peiliuko
  • Super moment klijų
  • Metalinių detalių, replių, stiklinių karoliukų
  • Orkaitės. Joje iškepsime modelino detales

Prieš pradėdamos darbą, nusiplaukite rankas, pasiruoškite vietą darbui, geriau neturėti priaugintų nagų ir pan.

Gerai išminkykite modeliną. Iš skaidraus padarykite “dešrelę”, o iš balto - “blyną”. Apsukite skaidrią modelino detalę baltu “blynu”.

Gautą detalę minkykite rankose, kol ji pailgės (stebėkite, kad tai būtų cilindras - skersmuo visur būtų vienodas). Negražius galus nupjaukite, o gautą ilgą cilindrą padalinkite į tris lygias dalis.

Tris cilindrus sudėkite kartu ir vėl išminkykite, kol tai taps vienu cilindru. Negražius galus vėl nupjaukite.

Turimą cilindrą padalinkite į keturias dalis, sujunkite kartu ir vėl išminkykite, kol gausit vientisą cilindrą. Negražius galus vėl nupjaukite. Dabar jūs turite cilindrą, su kuriuo jau galima dirbt toliau. Perpjaukite jį riekėmis. Turi gautis blyneliai, panašūs į laumžirgio sparnelį.

Iš raudono modelino padarykite kamuoliukus. Aplipdykite juos gautais gražiais blyneliais, dedant vieną šalia kito.

Raudono modelino galiausiai neturi matytis, jei jis matosi užlipdykite tas vietas baltu modelinu. Gautus rutuliukus ridenkite tarp delnų, kol jie taps gražiais lygiais karoliukais. Galite iš kamuoliukų padaryti ir kitų formų karoliukus (pvz. širdeles).

Padarytus karolius palikite vienai valandai, kad jie atvėstų ir sukietėtų. Po valandos galite su adata arba smeigtuku praverti skylutes.

Karoliukus dėkite į orkaitę, kepkite 30 min. 110 laipsnių temperatūroje. Po iškepimo karoliukai taps ryškesni, visiškai kieti ir nebijantys vandens.

Suverkite iš karoliuku kaklo papuošalą. Kamuoliukus suverkite ant smeigtukų, padarant kilputes iš abiejų galų, o į širdutes įklijuokite smeigtuką su viena kilpute su super klijais, kad neiškristų.

Baigta. Dabar galit grožėtis ir girtis savo rankų darbo karoliais :)

Šį papuošalą Darja dovanoja vienai iš tarpmergaičių.lt narių. Jums tereikia apsidalinti šia žinute FB puslapyje.

Daugiau Darjos darbų iš modelino bei medžiagos jos TM parduotuvėlėje:

2012 Gegužės 12
Bookmark and Share
9 komentarai Komentuoti
Paris., 2012 05 12, 21:21

Puiki ideja. :}

Nedusita, 2012 05 12, 22:51

Saunuole :) gaila, kad as meninkes sielos neturiu :)

arielle, 2012 05 15, 20:37

kokia šaunuolė !!! :OOO lb gražu

Diana, 2012 05 21, 15:38

Papuošalą laimėjo Monika Ražanaitė iš Kauno. Sveikiname ją, o prizų dar tikrai bus, tad sekite naujienas :)

Laiiin, 2012 05 23, 19:17

Super, labai grazus darbai :)

Azzda, 2012 05 31, 09:42

Kai ziuri tai taip lengva atrodo. :D Bet is tiesu tai lengviau jau nusipirkti :)

Liggna, 2012 06 06, 15:04

lalabai super! saunuole;)

AuksinisKardas, 2012 06 10, 22:03

nuostabu.:)

skopkė123, 2012 06 18, 19:33

labai gražu ;))