Mados Infekcijoje kalbiname „LT identity“

Aštuntus metus gyvuojantis prekės ženklas „LT identity“, kuriam atstovauja lietuvės dizainerės Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, gimė kaip siekis iliustruoti kultūrinę Lietuvos piliečių patirtį, ieškoti naujų simbolių, šiuolaikinių tapatumo ženklų, kūrybiškai juos interpretuoti ir formuoti pozityvų Lietuvos piliečių požiūrį į save. „LT identity“ – tai sportinės-laisvalaikio mados ir tradicinių lietuviškų medžiagų miksas.

Lapkričio 11 dieną vykusioje Mados Infekcijos pirmojoje dalyje „LT identity“ pristatė kolekciją „Baltai“. „Baltų“ drabužiai pasižymi funkcionalumu ir universalia konstrukcija, tinkančia ir vyrams, ir moterims. Kolekcijoje naujomis formomis pristatomi senovės baltų ženklai: sparnuotas žaltys, trys devynetai, Laimos pėdutės, mėnulio ženklas, žalčio ženklas. Kolekcijoje naudojami natūralūs audiniai – vilna, medvilnė, linas, funkcionaliems pilkų tonų ar juodiems marškinėliams, apsiaustams, džemperiams, universaliems krepšiams.

Mados Infekcijos metu pakalbinome vieną iš kūrėjų - Ievą Ševiakovaitę. Kūrėja išreiškė savo pritarimą tarpmergaiciu.lt skatinamam drabužių bei aksesuarų panaudojimui antrą kartą juos mainant tarpusavyje, parduodant. Ievos nuomone, tai yra gerai ir dėl ekologiškumo.

TM: Koks yra Lietuvos moters garderobas?
Ieva: Lietuvės moterys dažnai renkasi juodus, pilkus drabužius, o vietoj šilko suknelių, neretai vilnones, dėl puikiai suprantamos priežasties - lietuviško klimato. Pastaruoju metu ir ekonominė situacija diktuoja ar šiek tiek koreguoja mūsų garderobą, verčia būti ekonomiškoms.

TM: Kokie garderobo bruožai mus išskiria iš kitų?
Ieva: Ta pati juoda spalva. Bet tai nėra blogai, mes tiesiog mėgstame šią spalvą.

TM: Ką manote apie gyvūnų raštus moters garderobe?
Ieva: Tai jokiu būdu nėra mados reikalas, tai stiliaus reikalas. Jeigu esate aukšta liekna blondinė, turinti kėslų suvilioti prabangaus automobilio savininką, tokie drabužiai kažkodėl juos veikia (šypsosi).

TM: Kokios garderobo detalės niekuomet neišeis iš mados?
Ieva: Kiekviena moteris savo spintoje drąsiai gali visuomet turėti mažą juodą suknelę, juodą švarkelį bei juodus aukštakulnius. Matot, ir vėl ta juoda spalva.

TM: Kokios medžiagos tarpusavyje nedera?
Ieva(ilgai galvojusi): Šiais laikais jau dera viskas, net ir spalvos, kurios laikytos nederančiomis anksčiau, dabar atrodo puikiai, pvz. oranžinė su raudona.

TM: Kolekcija "Baltai" atrodo labai šilta bei jauki.
Ieva: Daugelis drabužių gali būti dėvimi tiek moters, tiek vyro. Ši kolekcija ieško įkvėpimo praeityje, tačiau yra skirta šiuolaikinei moteriai, vyrui.



Ieva taip pat kviečia visus apsilankyti dar šviežioje „LT identity“ internetinėje svetainėje
Daugiau nuotraukų Mados Infekcija I dalis, Mados Infekcija II dalis
2011 Lapkričio 14
Bookmark and Share
1 komentaras Komentuoti
nataexport, 2011 11 16, 18:29

Oho kaip faina,teisingai parasyta:)