Mados Infekcijoje kalbiname Eglę Žiemytę

Eglė Žiemytė su prekės ženklo D.EFECT kolekcijomis nebe pirmus metus dalyvauja tarptautiniuose renginiuose ir parodose Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje. Šiemet ji buvo pakviesta dalyvauti ir Londono mados savaitės metu vykusioje parodoje.

Savo kūryba E. Žiemytė visuomet lieka ištikima viršutiniams drabužiams – striukėms, lietpalčiams, paltams, švarkams. Pastaruoju metu D.EFECT asortimentas plečiamas: kolekcijose būna ir suknelių, palaidinių, kelnių.

Dizainerė ypač didelį dėmesį skiria kolekcijų kokybei ir audiniams (dažniausiai tai natūrali vilna, kašmyras, medvilnė, šilkas, natūrali oda, moheris), stengiasi kurti ne tik įdomaus dizaino, bet ir kasdieniniame gyvenime pritaikomus drabužius. Jos kolekcijos visuomet pasižymi ir sudėtingais konstrukciniais, techniniais sprendimais. Netobulai tobula – tai tinkamiausi žodžiai apibūdinti prekės ženklą D.EFECT.

Lapkričio 12 d. Mados Infekcijoje Elgė Žiemytė pristatė kolekciją „D.EFECT. Balta varna“, kurioje dominavo balta bei pastelinės spalvos. Po pristatymo trumpai pakalbinome Eglę.

Eglė sakėsi žinanti apie tinklapį tarpmergaičių.lt, tad pakvietėme dalyvauti bendruomenėje aktyviau bei peržvelgti savo spintą kritiška akimi. Buvome pažadėti, jog Eglė apie tai rimtai pagalvos.

TM: Kokia yra Lietuvos moteris?
Eglė: Labai tvarkinga, visuomet susišukavusi, pasidažiusi, galvojanti apie tai, ką ji dėvi, besidominti mada ir grožiu. Iš kitų tautų lietuvės būtent ir išsiskiria savo tvarkingumu, puoselėjamu klasikiniu stiliumi. Jos nuolat suderina visą garderobą, kasdien turi drabužių komplektą, avalynę. Jokiu būdu neturėtume savo garderobą keisti vien dėl to, jog kažkur kitur moterys rengiasi kitaip, neturime daryti taip, kaip kiti daro. Turime augti kultūriškai bei pačios ieškoti savo identiteto.

TM: Kokios nuomonės esate apie gyvūnų raštus garderobe?
Eglė: Leopardų, tigrų raštai yra klasika. Tai labai gražūs raštai, kuriuos galima skoningai derinti. Tačiau viskas priklauso nuo kiekio ir skonio. Gilios iškirptės, leopardiniai nagai nėra gerai, tačiau suderintas stilingas kuklus makiažas, prancūziška leopardo rašto beretė ar rankinukas yra absoliutus grožis, vintažas. Viskas priklauso nuo požiūrio taško.

TM: Kokių medžiagų nederėtų dėvėti kartu?
Eglė: Man labai negražu sintetika kartu su kitu sintetiniu drabužiu arba džinsas su sintetika, taip pat dirbtinis kailis su sintetika.

TM: Kokios garderobo detalės niekada neišeis iš mados?
Eglė: Klasikinio kirpimo paltas, klasikiniai batai, skrybėlė.

TM: Jūsų kolekcija atrodo labai mergaitiška, šviesi, jauki.
Eglė: Kolekcija skirta pavasariui, tad dar prieš ją kurdama žinojau, jog turi būti šviesių spalvų. Kolekcija skirta merginai - baltai varnai, tačiau ji nėra toji atstumta, keista varna, ji emancipuota, išsilavinusi, tačiau viduje visgi mergina vėjavaikė. Kolekciją bus galima įsigyti ir internetinėje parduotuvėje - defectonline.com - pavasarį.

Daugiau nuotraukų: Mados Infekcija I dalis, Mados Infekcija II dalis

2011 Lapkričio 16
Bookmark and Share
3 komentarai Komentuoti
nataexport, 2011 11 17, 11:24

Mados Infekcija Super straipsnis:) buvo malonu skaityti

zapppppy, 2011 11 26, 23:14

geri make up'ai ir šukuosenos. Išvis, tobula kolekcija!

vikaela, 2011 12 01, 21:39

Man labai patiko patiko paltai tik niekaip negaliu suprast kaip juos nusipirkt? Ju pulapiy kaip ir nurodyta shoponline, bet neduoda pasirinkt mokejimo? Parasiau uzklausima taciau atsakymo nesulaukiu, gal kas pirkot? Galit gal patart kur galeciau rast jos gaminiu?