Atsakyti
5
Gintyamber , 2012 11 04, 14:07

2*** Na o jei kalbant apie ryškius sintetinės ir natūralios kosmetikos skirtumus, tai štai keletas: * Ekologiškoje kosmetikoje naudojami natūralūs konservantai yra labai svarbi kosmetikos sudedamoji dalis. Apskritai, drėkinamieji produktai yra stabilesni ir kur kas mažiau linkę į bakterinį užterštumą nei produktai, kurių sudėtyje yra vandens. * Dar vienas įdomus ekologiškos kosmetikos aspektas - ją galima užšaldyti. Kai produktas nenaudojamas, jį galima laikyti šaldytuve ir taip prailginti jo galiojimo laiką. Juolab, kad tai visiškai nekeičia produkto efektyvumo. * Žinoma, natūrali kosmetika yra brangesnė nei sintetinė. * Be to, ekologiška kosmetika yra kur kas geresnės kokybės nei sintetinė, todėl ją galima naudoti mažesniais kiekiais ir gauti kur kas geresnį rezultatą. * Sintetinė kosmetika gali sukelti alergines reakcijas, gali prasidėti veido bėrimas ar net patinti. * Kitaip nei sintetinės kosmetikos pramonėje, kosmetikos gamybos metodai yra paprasti, nenaudojamos aukštos temperatūros ir sudėtingos procedūros, dėl to ekstraktai išsaugo savo natūralų veiksmingumą. * Natūralios kosmetikos pagrindui naudojamas vanduo arba augaliniai aliejai. Kitokioje kosmetikoje dažnai matome ingredientą parafinum liquidum- vazeliną, kuris yra pigus, bekvapis, bespalvis naftos produktas. * Natūralios kosmetikos vandens terpėje taip pat neturėtų būti spirito, acetono ir kitų tirpiklių. Natūralios arba organinės kosmetikos pagrindą sudaro augaliniai ekstraktai, natūralūs vitaminai, alfa hidroksirūgštys ir kt. ingredientai, naudojami vietoj sintetinių antioksidantų, vitaminų ir kt.

5
Gintyamber , 2012 11 04, 14:07

3*** * Šių, žmogaus organizmui kenksmingų medžiagų neturėtų būti natūralioje kosmetikoje, deja, sintetinėje kosmetikoje jų rasite visada: 1. Parabenai, Paraben (Metyl, Butyl, Propyl, Isobutyl); 2. Propileno glikolius, Propylene Glycol; 3. Mineralinis aliejus, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum); 4. Trietanolaminas, Dietanolaminas, Triethanolamine (TEA), Diethanolamine (DEA); 5. BHT (Butylated Hydroxythaluene); 6. Phenoxyethanol. Na štai, mano manymu didžiausi kosmetikos skirtumai. Manau renkantis kosmetiką, pirmiau vertėtų peržiūrėti kosmetikos sudėtį. :) P.S. Netilpo į vieną komentarą visko surašyti. :)

1
Severa , 2012 11 05, 10:05

Pagrindinė ekologiškos kosmetikos savybė yra ta, kad šioms kosmetikos priemonėms yra suteiktas sertifikatas, kurią išdavė oficiali organizacija, prižiūrinti gamybos procedūras bei gaminio sudėtį visose jo pakopose. Ekologiškos ir įprastos kosmetikos skirtumus iš esmės galima padalinti į dvi grupes: 1. Į sudedamąsias medžiagas, kurių nėra ekologiškos kosmetikos sudėtyje Ekologiškų kosmetinių priemonių sudėtyje nėra įvairių cheminių medžiagų, kurios žalingos aplinkai, žmogaus sveikatai, arba tiek aplinkai, tiek žmogaus sveikatai. Šių priemonių sudėtyje nėra genetiškai modifikuotų organizmų (GMO), naftos želės, sintetinių dažiklių ir aromatų, gyvulinės kilmės gaminių, silikonų ir t. t. 2. Į sudedamąsias medžiagas, kurių yra ekologiškos kosmetikos sudėtyje „Bio Plasis“ organinės kosmetikos priemonių sudėtyje yra natūralių sudedamųjų medžiagų iš sertifikuotų ekologiškų ūkių. Šios sudedamosios medžiagos yra geresnės kokybės ir jų efektyvumas didesnis nei įprastos kosmetikos. [:drovi]

303
_Si , 2012 11 05, 10:15

Natūrali kosmetika nepadarys tokio staigaus, bet trumpalaikio stebuklo, kaip stiprių chemikalų „prifarširuoti“ kremai, tačiau ji palaipsniui ir visam laikui sugrąžina natūralų odos gebėjimą pačiai save saugoti, gydyti ir atsinaujinti. Pirmiausia, natūrali kosmetika žymiai skiriasi savo sudėtimi, skaitydami ją ant etiketės nesunkiai identifikuosite, kas ten įdėta. Taip pat jos galiojimo terminas dažnai yra gerokai trumpesnis nei sintetinės kosmetikos. Ne visoje sintetinėje kosmetikoje yra kažkas blogo, bet dažnai ten nėra ir nieko gero, tik vanduo ir priedai konsistencijai bei ilgam galiojimo laikui išlaikyti. Verta pastebėti, kad sintetinėje kosmetikoje, atvirkščiai nei natūralioje, naudojami mineraliniai aliejai, o ne natūralus, kad gamybos kaštai būtų pigesni. Ji retai kada būna šviežia, nes sukurta taip, kad lentynose galėtų prastovėti po kelerius metus, taip pat jai pagaminti naudojami mokslininkų įvardinti kenksmingi priedai. Natūrali kosmetika niekada neskaičiuos tokių pelnų, kaip chemijos pramonė, bet ne dėl mažų pardavimų, o dėl aukštos pagaminimo savikainos.

9
Justoska , 2012 11 05, 12:46

Naturali kosmetika yra sukurta tik is naturaliu produktu.O i paprastos kosmetikos sudeti gali buti prideta ivairios chemijos,sintetiniu ingridientu,dazikliu,minkstikliu ir t.t.

30
SantaSamanta , 2012 11 08, 12:53

Skelbiame konkurso nugalėtoją - Makawelli2! Sveikinam laimėtoją, kuriai tuojau iškeliaus mineralinė Ecoland pudra.

« Pranešimai, naujienos, moderatorių pastabos