Kaip išsirinkti kainą ir kokybę atitiksiančią vestuvinę suknelę?

Vestuvės - gražiausia meilės šventė, kelianti ne tik pačias maloniausias emocijas, bet ir nemenką jaudulį. Juk kiekviena nuotaka nori, kad ši diena primintų pasaką ir dėmesingai planuoja ceremoniją, renkasi dekoracijas bei, žinoma, ieško tobulos suknelės. Kaip išsirinkti vestuvinę suknelę, kuri džiugins ne tik modeliu, bet ir kainą atitinkančia kokybe? Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kaip sutaupyti, o kada to daryti tikrai neverta?

Pirmas sprendimas: pirkti, siūtis ar nuomotis

Suknelės ieškanti nuotaka turėtų, visų pirma, apsispręsti ar vestuvinį apdarą ji planuoja pirkti, siūtis ar nuomotis. Kiekvienas iš šių pasirinkimų turi tiek pliusų, tiek minusų.

Norint nusipirkti tikrai kokybišką, dailią, puikiai tinkančią suknelę teks išleisti nemenką pinigų sumą. Reikėtų numatyti ir bent jau nedideles suknelės taisymo bei pritaikymo išlaidas. Žinoma, savo suknelę (ypač, jeigu jūsų širdis linksta link klasikos ar niekuomet nesenstančių, populiarumo neprarandančių dizainerių darbų) po šventės galėsite parduoti ar nuomoti, išsaugoti ateities kartoms, tad vestuvinės suknelės pirkimą galima vertinti kaip investiciją. Nusprendusios investuoti į vestuvinės suknelės pirkimą, tačiau bijančios, kad ji „suvalgys“ trečdalį šventės biudžeto nuotakos gali pamąstyti apie paskolą. Internetiniame puslapyje rasite daugiau informacijos.

vestuvine suknele 6vestuvine suknele 7

Jums pasiūta suknelė, žinoma, puikiai tiks, tačiau išsirinkti ne tik drabužio dizainą, bet ir patikimą siuvėją - nemenka užduotis. Vestuvinių suknelių siuvimas yra labai specifinis amatas. Specializuoti mados namai bei dizaineriai ilgus metus tobulina įgūdžius, siekdami pasiūti šventišką, moters privalumus pabrėžiančią, o taip pat patogią, judesių nevaržančią, dažniausiai ir lengvai transformuojamą, tą vienintelę suknelę. Ne kiekvienas, net ir įgudęs bei daug praktikos turintis siuvėjas sugebės tinkamai atlikti šį subtilų darbą.

Suknelės nuoma yra puiki išeitis norint apsivilkti išskirtinį drabužį, neiššluojant banko sąskaitos. Šiuolaikiški suknelių nuomos salonai siūlo naujausių kolekcijų, garsiausių dizainerių, skirtingiems figūroms tipams tinkančias sukneles. Nuotakos, kurios nori sutaupyti dar daugiau, turėtų peržiūrėti skelbimų portalus - daugelis vestuves jau atšokusių moterų mielai nuomoja savo sukneles už prieinamą kainą. 

vestuvine suknele 3

Namų darbai: informacijos rinkimas ir matavimasis

Deive ja paversiančios suknelės ieškanti nuotaka turėtų pasiruošti. Visų pirma, panaršykite internete, pavartykite žurnalus ir išsaugokite ar iškirpkite jums patikusias suknelių nuotraukas. Atkreipkite dėmesį ne tik į jų modelius, bet ir puošybos detales - nėrinius, siuvinėjimus, nuometus, batelius, juvelyriką.

Tuomet išsiaiškinkite, koks suknelės modelis (ar modeliai) jums tinka labiausiai. Pagalvokite, kokias savo figūros dalis norėtumėte pabrėžti, o ką šiek tiek užmaskuoti. Pavyzdžiui, dailius pečius ir putlią krūtinę pabrėš suknelė atviru, korseto tipo viršumi, o atsikišusį pilvuką ar plačius klubus puikiai užmaskuos nuo liemens lengvai krintantis, platus, „princesiškas“ sijonas.

Salonuose lankykitės tik supratusi, ko norite ir ieškote - taip sutaupysite laiko, išvengsite streso, sugebėsite racionaliau išsirinkti tai, kas jums tikrai patinka ir tinka. Būtinai nueikite į keletą salonų ar nuomos punktų ir palyginkite jų siūlomus suknelių modelius, įvertinkite kainas.

Trumpa atmintinė: modelis, audinys, puošyba ir aksesuarai

Pasiruošus gražiausios vestuvių suknelės paieškoms svarbu nepamiršti keturių pagrindinių aspektų: modelio, audinio, puošybos ir aksesuarų.

Modelis. Apsivilkusi vestuvinę suknelę turite jaustis patogiai ir jaukiai, jos modelis turi puošti, o ne kelti stresą! Atkreipkite dėmesį į lengvai transformuojamas sukneles - ilgas šleifas dailiai atrodys einant prie altoriaus, tačiau tikrai trukdys šokių aikštelėje, tad svarbu, kad jis lengvai susisegtų bei taip sutrumpėtų.

vestuvine suknele 5

Audinys. Suknelės audinys - bene svarbiausia jos dalis! Net ir paprasčiausio modelio suknelė atrodys tarsi meno kūrinys, jeigu ji bus pasiūta iš kokybiško, dailiai krentančio, nesiglamžančio ir visą dieną nuostabiai atrodančio audinio. Galite pataupyti ieškodama aksesuarų ar vos matomų batelių, galite nesirinkti garsaus dizainerio kurto apdaro, galite vilktis kuklią suknelę, tačiau tikrai nepasigailėsite investavusi į prabangesnį audinį!

Puošyba. Atkreipkite dėmesį į smulkias detales ir suknelių dekoro elementus, kurie jus žavi - galbūt jums labai patinka smulkučių nėrinių rankovės, visada svajojote apie ilgą šleifą, o gal jus originali mergina, kurią pradžiugintų didelis kaspinas ant nugaros? Žinoma, jeigu suknelę perkate ar siūdinatės ir po vestuvių ketinate ją parduoti ar nuomoti, tai prisiminkite - kuo ekscentriškesnė suknelė, tuo sunkiau bus tai padaryti.

Aksesuarai. Pasirinkus paprastesnę ar kuklesnę suknelę įstabų efektą galima sukurti aksesuarais - papuošalais, puošnia, gėlėmis ar plaukų aksesuarais papuošta šukuosena, apsigaubus nėriniuotu nuometu. Daug investuoti į vienkartinius, kitomis progomis nepritaikomus aksesuarus tikrai neverta, tačiau nusprendusi pasipuošti klasikiniais perlų ar deimantiniais auskarais juos tikrai įsisegsite dar daug kartų, o tuo pačiu ir prisiminsite savo meilės šventę. 

vestuvine suknele 1vestuvine suknele 2

2017 Gegužės 22
Bookmark and Share
2 komentarai Komentuoti
MissFashion$, 2017 09 19, 16:30

Oi koks naudingas straipsnis, tiek daug patarimų, kuriais reikės pasinaudoti dėl vestuvinės suknelės. Manau, kad pagrindinis aksesuaras kiekvienai nuotaikai yra <a href="http://www.vertejuvelyrika.lt/lt/vestuviniai-ziedai.htm" alt="vestuviniai ziedai">vestuviniai ziedai</a>, o ne puokštė ar kiti papuošalai, auskarai.

SilvijaIja, 2018 05 14, 14:09

Rekomenduoju šias sukneles!!! labai tiks, jeigu eisit kaip svečias !!! :) https://bestdress.lt/53-sventines-sukneles