Natūralios kosmetikos gaminimas - atsiperkanti investicija

Šiuolaikinėje visuomenėje vis daugiau moterų pirkdamos kosmetikos priemones atkreipia dėmesį į jų etiketes ir nori įsigyti kuo natūralesnės sudėties produktus be kenksmingų priedų ar nereikalingų sintetinių konservantų. Tuo pačiu daugėja įvairių gamintojų, skelbiančių, kad jų produktai yra natūralūs, pagaminti tik iš ekologiškų, kokybiškų ingredientų, kurie žmogaus odai nekenkia ir negali padaryti jokios žalos. Tačiau paprasčiausias kūno priežiūros priemones gali pasigaminti kiekvienas iš mūsų, o taip pat šią veiklą paversti pelną nešančiu verslu. Tam, kad higieniškomis sąlygomis būtų gaminama kosmetika, būtina pasirūpinti jos gamybos vieta, įsigyti visus reikiamus ingredientus, atsižvelgiant į tai, kam skirtą kosmetiką kursite: ar tai bus veido, plaukų, ar kūno priežiūros priemonės. Pradinės investicijos į norimą kurti verslą visuomet yra nemažos, o daugiau informacijos apie vartojimo paskolas sužinosite kreditus teikiančio banko tinklalapyje. Sveikas ir ekologiškas gyvenimo būdas daugumai žmonių yra tapę kasdienybe. Didėjant paklausai, atsiranda didesnis poreikis gaminti kuo daugiau natūralių produktų. Todėl esant tinkamai situacijai rinkoje natūralios kosmetikos gaminimas gali tapti puikia ir atsiperkančia investicija.

naturali kosmetika

Natūralios kosmetikos gaminimas – tai menas, reikalaujantis specialių žinių ir įdirbio. Visoje Lietuvoje yra rengiami natūralios kosmetikos gaminimo kursai tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems gamintojams. Jų metu yra paaiškinamos produktų gaminimo technologijos, aptariami ingredientai, kurie gali būti naudojami viename ar kitame produkte. Taip pat šalyje apstu prekybos vietų, kuriose galima įsigyti norimą kiekį aukštos kokybės natūralių komponentų, naudojamų kosmetikos produktuose. Vieni pagrindinių natūralių ingredientų, kurie naudojami ekologiškos kosmetikos gamyboje yra molis, aliejai, eteriniai aliejai, druskos, mineralai, vaisių rūgštys, augalinis vaškas, glicerinas, proteinai, kofermentai bei kiti biologiniai natūralūs komponentai. Toliau straipsnyje bus pateiktos rekomendacijos, kokie pagrindiniai aliejai, eteriniai aliejai, aktyvios medžiagos ir emulgatoriai yra rekomenduojami norint gaminti natūralios sudėties kosmetiką, atsižvelgiant į odos tipus, kuriai bus skirta produkcija.

Sausai odai drėkinti rekomenduojama produktuose naudoti alyvuogių, graikinių riešutų, abrikosų, avokadų, makadamijų, sezamų, kokosų, taukmedžio natūralius aliejus. Riebiai odai tinkantys migdolų, kukurūzų, persikų, lazdyno riešutų, vynuogių kauliukų, arbūzų aliejai. Tuo tarpu jautriai odai yra tinkamas kur kas mažesnis aliejų pasirinkimas: citrinų, rožių arba varnalėšų. Bet kokioje natūralios kosmetikos priemonės sudėtyje turi būti aktyvios medžiagos – emulgatoriai, kurie naudojami riebalų-vandens emulsijos susidarymui ir stabilizavimui. Sausai odai tinkamas emulgatorius yra bičių vaškas, riebiai – acetilo spiritas, o jautriai – stearino rūgštis. Norint produkte sukurti natūralų, ne specialiai parfumuotą kvapą, į produktą rekomenduojama įlašinti kelis lašus eterinio aliejaus. Sausos odos produktams tinkami: jazminų, rožių, ramunėlių, pačiulių, miros aliejai. Riebiai odai – melisų, greipfrutų, citrinų, rozmarinų, o jautriai – eglių, rožių arba apelsinų eteriniai aliejai. Aktyviosios medžiagos, kurių prireikia norint produktą paversti efektingu, dažniausiai yra skysti vitaminai arba tam tikri ekstraktai. Sausai odai ypač rekomenduojamas vitaminas E, moliūgų sėklų ekstraktas, pikis. Riebiai odai tinka sausos mielės, imbieras, pušų pumpurų ekstraktai. Jautriai odai rekomenduojamas ramunėlių ekstraktas ir skystas vitaminas F. Natūralios kosmetikos gamybai yra pasitelkiamas švirkštas, kuriuo yra ypač paprastai pamatuojamas reikiamas vitaminų mililitrų kiekis.

Pabaigai – paprastas receptas, kaip pasigaminti natūralų maitinamojo efekto paakių serumą. Jeigu jūsų turimas stiklinis buteliukas yra 30 ml talpos, serumo pagaminsite 25 ml. Tam jums reikės po 5 ml granatų sėklų ir spanguolių sėklų aliejų, 15 ml vynuogių kauliukų aliejaus. Sumaišius skirtingus aliejus ir higieniškomis sąlygomis supylus į buteliuką, parą palaikykite jį tamsioje vietoje, slepiant nuo saulės spindulių. Aliejams susimaišius tarpusavyje, vakare prieš miegą galite tepti paakius šiuo natūraliu produktu.

2017 Liepos 11
Bookmark and Share