Interviu su Golden Parazyth

Golden Parazyth - tai du jauni vyrukai, kurių jautri, bet užvedanti elektroninė muzika pažįstama dažnai Lietuvos ausiai ir kojoms, nes pagal jos ritmus galima tikrai labai smagiai pasišokti. Su grupės nariais Parazitu ir K@ susėdame jaukioje jų studijoje ant "interviu sofkutės" ir siurbčiojam žolelių arbatą. Aš jau žinau, kad labiausiai su jais norėsiu kalbėti apie mus - moteris, o kuriai gi nekirbėtų sužinoti, kas sukasi jų galvoje, ir ką jie iš tiesų apie mus galvoja? Laimei, nieko labai blogo :) Apie moteris jie tikrai turi ką pasakyti ir žodžio iš burnos traukti tikrai nereikėjo. Tad apie viską iš pradžių...

gp2

Tarpmergaičių.lt: Kokią vietą jūsų gyvenime užima moteris?

K@: Gal geriau pasakysiu, kiek vietos užima - pakankamai daug. Moterys ištikrųjų yra dažna mūsų tarpusavio tema. Tai yra ir tam tikras įkvėpimo šaltinis kūrybai.

Parazitas: Moterys, moterys, moterys… Be abejo, ir mano gyvenime jos užima daug vietos, nes nesudėliojo gamta taip, kad aš būčiau su vyrais (abu juokiasi). Moteris yra paslaptis ir kuo didesnė paslaptis, tuo daugiau vietos ji gali užimti tavo gyvenime, nes tuo daugiau laiko iš tavęs atima, kad tai išnarpliotum. Kai kuriems vyrams moteris yra puošmena, kai kuriems – sekso objektas galbūt, o man asmeniškai ji turi būti paslaptis, jei nebelieka paslapties, tada ir moteris tampa gal truputį mažiau vertinga.

 

TM: K@, minėjai, kad moteris gali būti įkvėpimo šaltinis. Kokią vietą jos užima jūsų kūryboje?

 K@: Daug moterų toj muzikoj, ane? Su vardais ir be vardų.

Parazitas: Jo, pavyzdžiui buvo tokia daina “Ūla”, vienas mano labai geras draugas visąlaik įsivaizdavo, kad aš turėjau merginą Ūlą. Tai buvo labai svarbi daina man asmeniškai, bet tokios dainos kaip šita arba “Izabela”, jos gimsta iš pasąmonės ir tas vardas pats atsiranda tekste. Aš gyvenime nei vienos pažįstamos Izabelos neturėjau. Jausmas, kurį tu jauti, kai įsimyli, tai yra didžiausia inspiracija apskritai iš visų jausmų, kuriuos galima pajausti. Spėju, kad jei dingtų moteris, dingtų ir didžiulė dalis muzikos. Man atrodo, kad jeigu tu nemyli arba nesižavi kuo nors, gali kurti vien, pavyzdžiui, techno muziką. O žodžių rašymui, harmoniniam vingiam moteris yra būtina.

 

TM: Kokia moteris jus įkvepia?

K@: Man atrodo, kad svarbūs ne konkretūs moters bruožai, o pats moteriškumas, nes moterų yra įvairiausių ir kiekviena iš jų gali kažką duoti kitokio.

Parazitas: Jo, bet šiaip protinga moteris, kuri ne tik tyli prie stalo ir po to nurenka indus, visą laiką protingą vyrą labiau žavės, negu tokia, kuri tiesiog kaip pudelis pasėdės šalia, o po to nueis dar nagų pasitvarkyti.

gp3

TM: O jūs save priskiriat prie tų protingų vyrų?

Abu juokiasi.

Parazitas: Nelaikau savęs kvailu.

K@: Gražiai atsakei.

 

TM: Kas labiausiai moteryje nepatinka?

Parazitas: Ataugę šaknys. Labai kvailai atrodo.

K@: Man nepatinka piktos moterys ir kai tuo bereikšmiu pykčiu jos mėtosi į visas puses. Tada moteris tampa labai nemoteriška, labai nepatraukli ir visa graži pilis sugriūna.

Parazitas: Čia kaip airių moterys. (Juokiasi) Bet rimtai.

 

TM: Kokia būtumėt moteris?

Parazitas: Aš žinau, aš praeitam gyvenime buvau indė paleistuvė, paišydavau raštus ant rankų, dėdavausi daug apyrankių ant kojų ir šokdavau indams vyrams.

K@: Aš niekad apie tai nepagalvojau, bet norėčiau būti graži, ne tokių gabaritų, kaip dabar esu. (Juokiasi) Nes jei būčiau tokia moteris, koks dabar esu vyras, manau, būčiau ganėtinai juokinga moteriškaitė.

Parazitas: Bet yra toks labai įdomus dalykas, moterys net būdamos apkūnios sugeba sužavėti ir tą savo apkūnumą pateikti visai kitaip.

K@: Būna būna ir taip, dėl to nesiginčyju.

gp4

TM: Ar galima į jūsų širdį patekti per skrandį?

K@: Aš taip nepasakyčiau, nors valgymas yra tikrai malonus procesas. Jeigu tavo moteris puikiai gamina, tai tikrai smagu yra skaniai pavalgyti, bet jei jau taip tiesiogiai į širdį, tai gal ir negalima patekti.

Parazitas: Aš irgi nemanau, kad taip yra. Gal anksčiau kaime, kai paskersdavo kiaulę ir skaniausių vėdarų padarydavo, taip ir buvo galima patekti į širdį, o šiais laikais tai nelabai jau. Dabar ir vyrai virėjai.

 

TM: Ką labiausiai mėgstat valgyti?

Parazitas: Aš tai varškę. (Abu juokiasi)

K@: O aš varškės kaip tik nevalgau. Gal – daržoves. Ir vaisius mėgstu, ir mėsytę, na stengiamės valgyti sveikai, kiek įmanoma, kartais tai nėra visai įmanoma. 

Parazitas: Iki 21-erių metų nelabai galvojau ką vagau ir maniau, kad viskas yra gerai. Tada susidomėjau vegetariniu maistu, kuris man iki tol buvo nesuprantamas, taip pat ir kinų virtuve. Niekaip nesuprasdavau, kaip galima valgyti, pavyzdžiui, papriką. O dabar stengiuosi pirkti prduktus, kurie yra kuo natūralesni, be jokių papildomų riebalų ir E, nes manau, kad mes esame tai, ką mes valgome. Tai yra auksinė taisyklė.

 

TM: Ar esat dainavę serenadą?

K@: Turbūt, kad ne.

Parazitas: Eik jau, eik jau. Aš tai pamenu, kai tu dainavai.

K@: Pameni? Tada esu. (Juokiasi)

Parazitas: Aš tai jei ir esu, tai ne taip visai tiesiogiai.

gp6

TM: Ar dovanojat moterims dovanas? Kokias?

Parazitas: Būtinai! Kaip aš mėgstu! Ir ne tik moterims, visiems mėgstu dovanoti. Mėgstu duoti močiutei 10 litų ir žiūrėt, kaip ji nugriūna prie Katedros. Jeigu tu dovonosi, tau tris kartus grįš. Mėgstu dovanoti drabužius, pavyzdžiui, buvom kažkada Šiauliuose, užėjom į parduotuvę ir nupirkau gal 10 suknelių, nes žinojau dydį. Man labai patinka. Ir gėles, be abejo, reikia dovanoti! Gėlės yra labai gražu, labai tinka moterims prie natūros.

 

TM: Ko niekada nedovanotumėt moteriai?

Parazitas: Grilio. (Abu juokiasi) Nes labai nesveika.

K@: Ir labai nepraktiška. Aš žinau ko moteriai nedovanočiau – žaidimų konsolės (Xbox ir pan. Aut. Past.) Nes dauguma moterų šito vyrų reikalo nesupranta.

gp1TM: Esat labai stilingi, kiek dėmesio skiriate aprangai?

Parazitas: Tiek, kiek leidžia finansai ir kiek gali rasti ko nors. Labai fainai yra užsienyje nueiti į kokią nors krautuvę, o šiaip aš dievinu second hand’us ir, manau, kad tai yra nuostabu! 

K@: O aš skudurynuose nerandu nieko.

 

TM: Kaip manot, ar moterų kuriama muzika skiriasi nuo vyriškos? Kokia ji?

Parazitas: Skiriasi. Jeigu žiūrint pasauliniu mąstu, kaip Cocorosie arba Bjork, tai labai kitokio šarmo, kitokių harmonijų muzika. Iš tokių grupių gali pasisemti visiškai kitokios energijos ir jėgos.

K@: Manau, kad skiriasi, nes moterys į tai žiūri labiau smulkmeniškai negu vyrai. Vyrai mato daugiau visumą bendrą, o moterys daugiau gilinasi į detales.

Parazitas: Lietuvoje irgi panašiai. Man Eglė Sirvydytė labai patinka, ji yra unikalus reiškinys.

 

TM: Kurios iš jūsų dainų sukūrimą įkvėpė konkreti moteris?

Parazitas: Kuriant tas dainas, tu negalvoji, ko tu esi įtakotas, bet pažiūrėjus į praeitį, supranti. Tokios dainos galėtų būti „Regatta of Happiness” arba „Lapė”.

 

TM: Dainavot duete su Jazzyvile, ar planuojate dar „moteriškų duetų”?

Parazitas: Šiuo metu vienas vyksta su kita vokaliste, galbūt į kažką išsiriš. Mes nerašom dainų specialiai duetui. Tai atsitinka natūraliai. Man, pavyzdžiui, „Downtown game” su Živile yra pats gražiausias duetas, kurį aš esu kada nors gyvenime sudainavęs.

 

TM: Kokia dainos „Lapė” paslaptis? Koncertuose gerbėjos vis dar jos prašo.

Parazitas: Man atrodo, sužaidė tai, kad tai buvo lietuviška daina, įdėjom ją paskutinę į albumą. Jos vis dar prašo, bet mes jos nebegrojam nuo 2007 galo, nes ją pardavėm vokiečių filmui ir be jų sutikimo negalime groti.

 

TM: Kaip apibūdintumėt savo muziką?

Parazitas: Paieškos, vis dar paieškos ir nemanau, kad ji kada nors baigsis.

K@: Taip, kai jau tai nebebus paieška, tada jau reiks kažką galvot.

Parazitas: Mes naudojam įvairius elektroninės muzikos stilius, tačiau ten dalelė mūsų visą laiką girdisi ir tai yra akcentas, dėl kurio žmonės, spėju, ir klauso tos muzikos.

 

TM: Ar nesipešat dėl gerbėjų dėmesio?

Parazitas: Oi, ne. to dar nėra buvę.

K@: Nesipešam.

 

TM: Kokią maloniausią dovaną esat gavę iš gerbėjos?

Parazitas: Va, paveikslas kaba, atnešė mergina nupiešusi šitą liūtą. (Rodo į pieštuku pieštą itin detalų paveikslą. Aut. Past.) Buvo labai malonu. Gaunam įvairių dovanų. Neseniai Kaune gavom tokią didžiulę gėlę iš minkšto popieriaus padarytą, tai tiesiog labai gera, kad kažkas tai padaro ir tau dovanoja.

 

Dėkojame Golden Parazyth vyrukams už smagų pasikalbėjimą ir arbatą, o jie savo ruožtu jums siunčia savo koncerto įrašą iš Opus Ore. Nuotraukos iš asmeninio Golden Parazyth archyvo.

 

2013 Kovo 25
Bookmark and Share
1 komentaras Komentuoti
nataexport, 2013 04 28, 15:34

nieko nieko visai galima paklausiti:)