Skiltį kuruoja

Reda Rizgelytė-Viskontienė, Psichologė

Klinikinės psichologijos kvalifikacinį magistro laipsnį turinti bei privačia psichologo praktika užsiimanti psichologė.
Atsakyti
Viso 4 žinutės, 1015 parodymų ir 5 dalyviai
1279
Pavyzdinė tema. Depresija sergantis draugė
pradėjo Diana , 2012 02 14, 15:18

Atrodo, jog artima draugė serga depresija, yra nuolatos blogos nuotaikos, visuomet nori būti namuose, dažnai verkia, niekas jos nedomina. Kaip galėčiau jai pagelbėti vėl pasijusti geriau? Kaip reikėtų su ja bendrauti? http://tarpmergaiciu.one.lt/forumai/temos/20971/specialistu-konsultacijos-forume?page=1

3
946
beata** , 2012 02 14, 15:41

nesupratau kas čia per temos :D

517
Balticmodel , 2012 02 14, 15:43

Temos tam,kad diskutuoti. Ši skirta apie depresiją :) Man ji tiktų,nes panašiai jaučiuosi-nervinga,nieko nenorinti, tik namai ir miegas labiausiai domina,atrodo nieko nematyt ir negirdėt :)

34
PsichologėReda , 2012 02 16, 22:22

Labas vakaras, Diana, kalbant labai paprastai, žmogui sergančiam depresija būdinga taip vadinama kognityvinė triada. Kitaip tariant, toks žmogus galvoja "aš esu nevykėlis", "pasaulis - bloga vieta gyventi", "ateitis - gero nežadanti". Pagalvokite apie tai, kaip jaustumėtės, jeigu taip galvotumėte. Džiugu, Diana, kad rūpinatės savo drauge. Geriausia, ką galite padaryti, tai pabandyti draugę suprasti ir leistumėte jai kalbėti. Tiesiai klauskite, kaip ji jaučiasi, kokios mintys sukasi jos galvoje? Depresija sergantiems žmonėms būdinga daug visokių simptomų plačiau pasiskaityti galite čia http://www.psichologiniskonsultavimas.lt/depresija-nuotaikos-ir-emociju-sutrikimas-134.html . Jokiu būdu nesakykite draugei "susiimk", "gana verkšlenti", nes tokiu būdu tik atstumsite ir parodysite savo nesupratimą. Pasakykite tiesiai, kad jums ji rūpi, kad jums neramu dėl tokios jos būsenos. O gal Jūsų draugei visai ne depresija? Gal tokios būsenos priežastis visai kita. Kartais svarbu, kai šalia artimas žmogus. Labas vakaras, Balticmodel, tai, kad dalinatės savo mintimis šiame forume rodo, jog bent giliai širdyje norite, kad Jūsų situacija pasikeistų, tarsi ieškote pagalbos. Tinklapį, kur galite paskaityti apie depresijos simptomus plačiau, nurodžiau viršuje. Jei skaitydama apie depresiją atpažinote save, nekentėkite viena, kalbėkitės apie tai, dėl ko Jums sunku? Kas nutiko Jūsų gyvenime, kad Jūsų niekas nebedomina? Kada prasidėjo tokia būsena? Kiek ilgai ji trunka? Ieškokite profesionalios pagalbos ir stiprybės Jums.

« Psichologija