Skiltį kuruoja

Reda Rizgelytė-Viskontienė, Psichologė

Klinikinės psichologijos kvalifikacinį magistro laipsnį turinti bei privačia psichologo praktika užsiimanti psichologė.
Atsakyti
Viso 7 žinutės, 6973 parodymai ir 3 dalyviai
34
Išblėsusi aistra
pradėjo PsichologėReda , 2012 06 11, 21:51

Paskutiniu metu gavau nemažai klausimų iš moterų apie išblėsusią aistrą santuokoje. Klausiančiosios nori likti anonimės, paprastai tikisi individualaus komentaro, bet juk tema galėtų būti aktuali ne vienai forumo dalyvei. Kaip atgaivinti aistrą santuokoje? O gal dėl šventos ramybės verta aistrą suvaidinti? Ką manote? Kaip sprendėte šią problemą, jei Jums ji buvo iškilusi?

1
Anonimas , 2012 06 11, 22:40

manau visose santuokose isblesta aistros anksciau ar veliau, pas manes isbleso jau antrais santuokos metais, pries tai mes dar draugavome 5 metus, turim 2 metuku berniuka, As galvoju kad rupesciai, problemos ir visa kita atsaldo lytini gyvenima, nieko nebesinori, pradedi mastyti apie koki nuotyki, kuris padetu pasijausti sexualiai, geidziamai... Bet yra seima ir stopas. Belieka tik svajoti. Kosmaras kazkoks. Ateina vakaras, o mes nei kalbames nei ka, vyras guli i telefona ilindes i ta feisbuka, lyg persimetam keliais zodziais, sako NU ..( su ironiska sypsenele) tas nu reiskia , NU TAI GAL PRADEDAM? paima toks siustas, kad iseinu miegoti, pats guli bamba isvertes, nieko nedaro, toks jausmas kad moteris turi viska padaryti, ir sujaudinti ir visa kita. AR VISOSE SANTUOKOSE TAIP YRA? jei vaiko nebutu , jau buciau pabegusi. Vyras nesimusa, negeria, sportuoja, tik grubiai bendrauja, nieko negaliu paklausti, tai atsauna taip lyg as kvaila kokia kad klausineju, SAKAU ATSIPRASAU KAD PAKLAUSIAU...

750
viktelele , 2012 06 11, 22:42

ZODZIU TEISYBE TA , KAD PO VESTUVIU BAIGIASI VISOS PASAKOS.

Anonimas , 2012 06 11, 23:18

kazkaip ir man atrodo kad po vestuviu zmones ne tai kad turetu vienas kita labiau vertint brangint ir mylet,bet kaip tik atvirksciai kasdienybe viska sudilina,ir nei ten kazkokios kibirsksteles ar kazko panasaus..pati esu neistekejus,bet ir nezinau ar noriu,..kelia baime kai matai aplink susidilusius santykius,nelaimingus zmones,nykia kasdienybe.

Anonimas , 2012 06 13, 23:00

vat taip ir buna, jeigu kas atgal laika man atsuktu tai as netekeciau, o tekejau del to kad jisai paprase, jau laukiausi, as jam sakau tai gal palaukim. tai jis man atsove tokius zodziu: TAIP IR SAKYK , KAD NORI ISSILAKSTYTI. tai man sokas buvo, pradejo raukytis, sakau bent palaukiam kol gims vaikas, ir t.t. nenorejau isvis, bet gavosi kad istekejau kai vaikas gime ir buvo 6menesiu, tos vestuves tai taip susirasymas, dabar kai santykiai atsale, ziuriu tv i grazias nuotakas, net asaros kaupiasi, krutine spaudzia, zodziu sudinas tas vedybinis gyvenimas, mano svajone vienai gyventi, niekas nereguliuotu, bet kaip ir daugelis moteru gyvena istekejusios tik todel, kad vyrai uzdirba pinigus, taip lengviau mums moterims ar ne taip? Mano mama mane asmeniskai uzaugino viena nuo 2 metuku, tevo nesu maciusi, as dabar mamai pasakau kad noreciau kaip jinai viena gyventi, jinai sako, bet kaip sunku buvo , gyvenau kaip ant bombos kad bet kada galiu netekti darbo, kad tik tu butum pavalgiusi ir t,.t. bet sakau mama pavydziu tau kad tau niekas proto neknisa, viena pati nieko tau netruksta, turi ir darba ir automobili ir soda i kuri gali nuvaziuoti po darbo pailseti, grazu dideli suni, aptverta teritorija, grazi zolyte, daug geliu, ko jinai ir trosko visa gyvenima, tureti savo kiema.... Ironiskai skamba, bet ir mano svajone tokia, Tureciau stiprias paemas , turbut ir skirciausi. Gal kitos pasakys ot kokia materialiste, bet as ziuriu i gyvenima realiai, kodel turiu kankintis, nei sexo doro, nei bendravimo, visas musu bendravimas prie kavos puodelio vidurdieni, ir tai jisai vel i feisbuka ilindes, Kraupu.

34
PsichologėReda , 2012 06 30, 19:31

Sutuoktinių gyvenime visuomet pasitaiko etapų, kai aistra tarsi šiek tiek prigęsta. Tai normalu. Tas taip pat nebūtinai reiškia, jog aistros daugiau nebebus. Labai dažnai poros stengiasi apie tai nebekalbėti, dažna moteris sakosi aistrą bei pasitenkinimą suvaidinanti. Būtent taip nereikėtų elgtis, juk sutuoktinių santykiuose vienas svarbiausių dalykų – atvirumas, o apsimetinėdami, meluodami jį prarasite. Dažnai moteris praranda domėjimąsi seksualiniais santykiais, nes vartoja hormoninę kontracepciją, pastaroji kartais slopina aistrą. Reiktų pažymėti, jog ypatingo potraukio dingimas (tokio kai draugystės pradžioje) nebūtinai reiškia ir meilės vyrui dingimą. Nepaverskite mylėjimosi pareiga (ar meilės įrodymu), nes toks elgesys gali suformuoti asociaciją, kad seksas kažkas nemalonaus. Paprastai nuslopusią aistrą gali lemti daugybė visokių priežasčių: sunkumai darbe, nuovargis, poros nesutarimai, nutylėti nepasitenkinimai, atvirumo stoka, jau minėta hormoninė kontracepcija ir t. t. Labai svarbu, kad pora pabandytų aiškintis, kas vyksta. Kartais aistra atsinaujina tiesiog pakeitus gyvenamąją aplinką. Gal verta kur nors išvykti atostogauti? Kartais aistra grįžta po ilgesnio susilaikymo nuo bet kokių seksualinių santykių ar net erotinių glamonių. Pabaigai reikėtų pastebėti, jog seksualumas tik vienas iš poros gyvenimo komponentų, o ne visas gyvenimas, tad jo ir nereikėtų sureikšminti kaip svarbiausio dalyko.

34
PsichologėReda , 2012 06 30, 19:35

Visgi poros santykiuose svarbiausia - draugystė. Būtent sutarti, susidraugauti, rasti bendrų pomėgių sutuoktinių porai gali būti svarbiau, nei atgaivinti išblėsusią aistrą.

« Psichologija