Atsakyti
Viso 9 žinutės, 1677 parodymai ir 8 dalyviai
1279
KONKURSAS. Kavos receptas už profesionalią kavos degustaciją.
pradėjo Diana , 2012 10 02, 10:22

Pasidalinkite savo mėgstamos kavos receptu ir dešimt laimingųjų pakviesime į kavos degustaciją. Jums tereikia blogo komentare, šioje forumo temoje parašyti arba mums el.paštu [email protected] atsiųsti receptą. Galite aprašymą iliustruoti ir savo nuotraukomis. Jų laukiame iki spalio 15 dienos. Įdomiausių kavos receptų autorius pakviesime praleisti gerą laiką prie kavos puodelio, rinktis ir ragauti net 19 rūšių kavos (norintys galės paragauti visų 19 :) ir skirtingų kavos pateikimo būdų (frappe, espresso, latte, cappuccino, mocha ir kt.) Bendrausime, gerai leisime laiką, degustacijos metu atrasite kavą, geriausiai atitinkančią Jūsų poreikius. Jums taip pat bus atsakyta į iškilusius klausimus, papasakota apie kavos gamybos subtilybes. Daugiau blogo įraše http://tarpmergaiciu.one.lt/blog/47/jusu-megstamiausias-kavos-receptas [paveikslelis:daaebb3b-5d00-4825-8bac-ebc1f6ad5bc6]

4
33
HP!!! , 2012 10 03, 09:11

Ledinė Mėtinė Kava. Reikes Didelės permatomos stiklinės, Ledukų, mėtų sirupo, kavos, 2 arbatinių šaukštelių cukraus. 1.Užpilame kavą karstu vandeniu( stipresnę kavą reikia padaryti.) 2. Kol kava pritraukinėja, suberiam ledukus iki pat stiklinės viršaus iberiam 2 šaukštelius cukraus, kartu ir pilam mėtų sirupa. 3. pritrauktą kava nukosiam i atskirą inda ir su piltuveliu perpilame i stikline su ledukais, sirupu ir cukrumi. 4. Kad butu graziau i kavą labai atsargiai pilame grietinėle (jei per riebu galime naudoti pieno ir grietinėlės mišinį) turėtu gautis sirupo,kavos, grietinėlės sluoksnis (gražiau pateikimui) 5. Sumaišom saukšteliu, šiaudeliu ir geriam : )

1279
Diana , 2012 10 04, 10:35

Dovainė atsiuntė kavos receptą: 2 šaukšteliai jacobs kavos 1 šaukštelis cukraus 1 šauštelis kondensuoto pieno 0,5 šaukštelio cinamono šlakelis pieno 2 skilteles šokolado Gaminimas: Iš duotų produktų paruošiame kavą, tuomet užberiame cinamono ir viršų apibarstome tarkuotu šokoladu:)

1
Iriska_6-6-6 , 2012 10 11, 10:42

Gilių kava... Prisirinkę prinokusių, ligos ar kenkėjų nepažeistų (be skylučių) ąžuolo gilių be kepurėlių. Ką tik nukritę gilės gali būti žalios, rudos ar dalinai rudos. Šiek tiek palaikius jos visos paruduoja. Jei giles rinkote nuo žemės reiškia jos yra jau prinokusios kad ir kokios spalvos būtų. Toliau seka gana kruopštus kavos ruošimo procesas: Aštriu peiliu perpjaudami giles, jas nulupkite Pripilkite į puodą pieno ir jame virkite giles, kol jos suminkštėja Išvirtas giles susmulkinkite. Labai patogu permalti mėsmale. Susmulkintą masę paskleiskite plonu sluoksniu kepimo skardoje ir džiovinkite orkaitėje. Baigiant džiūti, padidinkite temperatūrą ir leiskite šiek tiek paskrusti. Jei gabalėliai dar dideli, galite dar kartą sumalti kavamale (tik nesusmulkinti iki miltų). Kava paruošta ir ją galime naudoti kaip ir paprastą pupelių kavą. Geriausias kavos gaminimo būdas – paruoštą gilių kavos mišinį sudėti į verdantį vandenį ir pavirti kelias minutes (vien užplikius verdančiu vandeniu gali būti nepakankmai stipri). Kai kurie žmonės mėgsta gerti natūralią, tačiau žymiai skaniau su pienu. Liaudis gilių kavą naudojo ne tik kaip skanų gėrimą, bet ir kaip sutraukiančiai veikiantį vaistą esant pilvo skausmams, vidurių laisvumui.

3
LinaGrikiene , 2012 10 11, 16:24

Mano sekmadienio ryto- rudenėlio kava :) mėgstu stipresnę ir daug. 2 šauksteliai kavos 1 medaus šlakelis pieno cinamonas, kardamonas, keli gvazdikėliai ir geriausia būtų nedidukas čili pipiriukas :) užverdu kavą kavinuke, sudedu prieskonius ir paverdu dešimt minutėlių, nukošiu per sietelį ir idedu medaus, kai šaldytuve buna pieno ipilu tik truputėli, dėl spalvos :) skanaus mielosios! [paveikslelis:4e02b621-ecad-48a7-bd67-e3af7fad638a]

1279
Diana , 2012 10 15, 16:20

Nedusita, prieš 1 dieną, 20:23 PATINKA, KAVA IR SU JA EKSPERMENTUOTI :) be kavos is ryto, niekur :) patinka, frape-salta kava su ledukais ir grietinele :) beto skanu popiete gerti kava su slakeliu kavos likerio :) skanaus Paris., prieš 1 dieną, 22:02 frape pati mėgstamiau šiuo metu. :)

1279
Diana , 2012 10 16, 12:32

Sveikiname visas laimėjus nemokamą kavos degustaciją. Į ją pasiimti galėsite ir draugę/ą :) Degustacijos metu turėsite galimybę susipažinti su kava, pelniusia pripažinimą daugelyje Europos šalių. Šia kava mėgaujasi karališkieji rūmai, yra tiekiama geriausiuose restoranuose, savo klientams siūlo vieni geriausių pasaulio virtuvės šefų, derindami kavos aromatus su skirtingais desertais. Su kiekviena susisieksime el. paštu suderinti Jums patogų laiką. Degustacija vyks kokteilių bare ,,Shooters“ (Vilniaus g. 29 ).

1
KasYraKas , 2012 10 18, 17:11

Gilių kava super! Ačiū už išsamų aprašymą! [:meilumas]

1
Beatrice.S , 2012 10 25, 22:21

2 šaukšteliai kavos 1 šaukštelis migdolinio sirupo cinamonas (pagal skoni) pienas (pagal skoni) mano megstamiausia kava. Skanaus))

« Pranešimai, naujienos, moderatorių pastabos