Forumo aktualijos
tarpmergaičių.lt blogas
Kaip išsirinkti kvepalus jų neuosčius? Populiariausi šių metų kvepalai Natūralios kosmetikos gaminimas - atsiperkanti investicija Kaip išsirinkti kainą ir kokybę atitiksiančią vestuvinę suknelę? „Pavasario Pop Up“ supažindins su naujausiomis mados tendencijomissveikos:) pirma karta gaminsiu lazanija, tai LABAI NORĖČIAU JŪSŲ PATARIMŲ;))
As i lazanija dedu viska ka megstu, aiskupagrindas yra farsas. O paskui dedu kukuruzus, pievagrybius, pomidorus aisku suri, ir pan. Nusipirk lakstus, ir dek ten viska ka megsti, toks butu patarimas :)
Sveika turiu lb gera lazanijos recepta. Tik reikes daug ingridiantu, bet jei esi nusiteikus gaminti ipatingai skania lazanija tai nebus kliutis. Tikra lazanija gaminama tik is jautienos farso ne kiaulienos ar misinio . Sudetis: Jautienos farsas ( iki 1kg priklauso kokiai zmoniu miniai gaminsi), karstai rukytos sonines gabalelis, 1-2 morkos, 1-3 svogunai , cesnako skiltele , konservuoti pomidorai (lupti) . Pomidoru tyre, pomidiru pasta, suris, grietinele, mascarpones arba ricotos suris, soja, cukrus, ciobreliai, muskato milteliai, raudonosios paprikos milteliai, norint galima isideti kt prieskoniu pagal skoni jau cia, na ir aisku lazanijos lakstai. Idara sudaro du sluoksniai mesos bei baltasis . Mesos sluoksnio gamyba. I ikaitinta puoda arba gilia keptuve be jokio aliejaus sumeti sonine pakepini tada susmulkintus svogunus sumeti bei cesnakus, sonine isskleidzia riebala tad nereikes jokio alijaus. Tada sumeti jautiena , kai ji apkepa ipili stikline vandens po 5 min sumeti virta smulkiai pjaustyta morka visus pomidorus mano minetus, patroskini ipili sojos imeti sauksta cukraus ziupsneli ciobreliu ,paprikos milteliu ir lasa muskato milteliu ( su jais nepersistenk ju labai nedaug reikia) . Baltas padazas: grietinele virini ant silpnos ugnies ir sumeti ricotos ar mascarpones suri maisai kol istirps ziupsnekis druskos ir isjungi. Nu ka padazai paruosti tada imi bleka ir sloksniuoji dedi mesos padaza tada laksta po to mesos padaza ant jo balta padaza tada vel laksta nu ir kol bleka prisipildys. Tada sauni i orkaite ant 200 laipsniu valandai ir likus 5 min istrauki pabarsatai suriu ir pakepi kad apskrustu virsus dar 5 min. Skanaus
GREITOJI LAZANIJA ( bandziau ne viena karta labai patiko man ir mano seimos nariams ) :) siulau pameginti paprasta,nesunku ir skanu :) Ingredientai: Lazanijos lakštai 300 g kiaulienos Druska Pipirai 3 skiltelės česnako Knorr 3 šaukštai pomodorų padažo 300 g fermentinio sūrio Petražolės 1 stiklinė pieno 2 kiaušiniai 2 šaukštai majonezo Gaminimas: Kiaulieną pakepiname su prieskoniais ir smulkintais česnakais ir pagardiname pomidorų padažu. Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su išplaktais kiaušiniais, smulkintomis petražolėmis, pienu ir majonezu bei pagardiname prieskoniais. Į pasirinkto dydžio kepimo indą pilame šiek tiek aliejaus, tuomet visą dugną padengiame lazanijos lakštais, juos padengiame mėsos mase, tuomet pilame gausiai sūrio ir pieno masę, tuomet vėl dedame lazanijos lakštus, ir taip sluoksniuojame, kol nebeliks produktų. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų aplietų sūrio mase. Kepame orkaitėje 180 0C apie 1 valandą. Skanaus [:meilumas]
o as darau tajp: iskloju aliejuota skarda lakstais tada sudedu pakepinta farsa, ant to farso atskirai keptus swogunus su cesnakais, tada ant sito wisko uztepu majonezo ar pomidoru padazo,uzdedu grezineliais pjaustytu pomidoru ir tada ant wirsaus lakstai,gausiai apibarstau suriu ir uzpilu sultiniu wiska kad apsemtu iki surio. lb daznai tajp darau ir ne su lakstais,o su wirtais makaronais,skonis tas pats isejna:)