Jono Jonušo namuose pragmatiškas požiūris į vartojimą

KIDIBAM užsuko į praeityje garsaus dainininko Jono Jonušo namus, pasikalbėti apie jo tris vaikus – devyniolikmetį Joną, devynmetę Miją ir trejų Umą, bei požiūrį į vaikų drabužius.

image

Pašnekesys su Jonu natūraliai prasidėjo nuo buities. Pasirodo, vyras yra “pasidaryk/užsiaugink pats” gyvensenos entuziastas. Jonui nesvetima ir visame vakarų pasaulyje šiuo metu vis labiau plintanti re-use filosofija - pradedant atliekų rūšiavimu, atsakingesniu vandens ir elektros naudojimu, vykimu į darbą ne automobiliu, baigiant antriniu daiktų panaudojimu.

„Kaip sakydavo mano žemaitė močiutė –„jums, vaikai, šiknos pilnos iš gero gyvenimo“‘, - juokėsi Jonas. „Išties gyvename nuostabiu periodu – po vaikystėje matyto striuko pasirinkimo, dabar turime visko, ko tik geidžia širdis. Vartotojiška kultūra, kapitalizmas ir galėjimas sau pagaliau tai leisti, įsuka į begalinį vartojimo ratą. Ne taip lengva sustoti, blaiviai pažiūrėti ir įsivertinti ar tikrai mums visko tiek daug reikia“.

Blaivus ir pragmatiškas mąstymas, anot Jono, turėtų būti ir perkant drabužius vaikams. Kertinis kompektas tiek būnant paaugliu, tiek darželinuku, tiek mokinuku, pasak vyro, yra nepamainomi džinsai, spalvingas džemperis ir patogūs sportiniai bateliai.

image

Jono žmona Dominyka, kad ir kaip palaikytų vyro požiūrį, į rūbų pirkimą vaikams žiūri atlaidžiau. Sutuoktiniai sutartinai linkčioja galva, jog nesusilaiko ir drabužių vaikams nuperka visgi per daug. Matyt, tam įtakos dar kažkiek turi sovietinio “skurdo” pamatas, kuomet tėvai pirkdavo neutralių spalvų rūbus, jog išaugtus juos galėtų nešioti ir brolis, sesuo.

Paklaustas, ką mano apie dalinimąsi išaugtais vaikų drabužiais, Jonas nedvejodamas atsako, jog dalintis yra ne tik puiku, bet ir būtina! Tarp vaikų esantis dešimties ir 6 metų skirtumas reiškia, jog Mijos išaugti, bet vis dar geri rūbai turėtų gulėti maišuose dar šešis metus, kol jie tiks jaunėlei.

„Namuose paprasčiausiai nėra tiek vietos“, - gūžteli pečiais Jonas. „Rūbai per tiek laiko praranda išvaizdą, batai sukietėja, „priaugus“ tam tikrą rūbą, gali nebesutapti sezonai. Mes absoliučiai visus dar geros kokybės vaikų rūbus ir batus siunčiame į KIDIBAM“. 

image

Jonušų šeima išaugtus drabužius siunčia KIDIBAM. Jonas džiaugiasi, kad jo vaikų išaugti rūbai dar gali puikiai nugyventi „antrą gyvenimą“, o už vyresnėlės išaugtus rūbus gautus KIDIBAM taškus galima iškeisti į mažylei tinkamą komplektą. Mūsų susitikimo metu Uma vis džiaugėsi gėlėta KIDIBAM įsigyta GAP suknele bei džinsiniu švarkeliu.

Jūs taip pat galite išlaisvinti vaikų spintas nuo išaugtų vaikiškų drabužių. Gaukite KIDIBAM maišą arba nemokamą siuntos lipduką iškart.

image

Keletas Jonušų šeimos KIDIBAM atsiųstų daiktų:


2014 Rugsėjo 30
Bookmark and Share
1 komentaras Komentuoti
Nedusita, 2014 11 13, 21:10

u kaip faina,kad patiko musu svarkelis :)